Powered By Blogger

sâmbătă, 31 iulie 2010

Altruismul, o calitate care lipseşte oamenilor


De-alungul anilor am întâlnit o mulţime de oameni, fiecare cu caracterul şi personalitatea sa.Noi oamenii suntem diferiţi, ne caracterizează unicitatea personalităţii, toţi avem calităţi şi defecte, practic niciun om nu este perfect. Dacă ţinem cont de religie, un singur om a ajuns la perfecţiune şi-anume Iisus Christos. El s-a sacrificat pentru oameni, el cel mai pur dintre noi toţi şi nu a fost călăuzit de către Dumnezeu şi născut de Fecioara Maria ci a fost născut de Maria Magdalena, dintr-un act sexual cu Iosif. Da, a fost născut de oameni şi era la fel ca noi, un muritor. Mai apoi după moartea lui s-au făurit o mulţime de teorii, până când nişte oameni deştepţi au pus la punct cea mai bună formă de manipulare în masă a tuturor timpurilor RELIGIA. Aceşti oameni s-au grupat într-o organizaţie secretă menită să ţină adevărul departe de populaţia lumii. Pare o utopie, adevărul nu se ştie cu exactitate şi sunt puţine şanse să-l aflăm în următoarele decenii.
Am scris aceste detalii doar pentru a-mi exprima opinia în atât de controversatul subiect Iisus Christos.
Revenind la sacrificiul suprem pe care l-a făcut Iisus pentru oameni nu pot decât să fiu dezamăgit de atitudinea şi comportamentul oamenilor în prezent. Sunt pur şi simplu şocat de egoismul dus la extrem de către majoritatea oamenilor. Sunt cazuri excepţionale când un om te ajută când ai disperată nevoie, dar o face doar dacă are ceva de câştigat de pe urma ta. Trist nu? Dar asta nu e tot. Unii sunt în stare să te vândă, doar pentru a obţine avantaje de pe urma ta. Pur şi simplu oamenii au devenit nişte roboţi cu creier care nu au sentimente şi nici măcar compasiune, au uitat să fie oameni. Sunt multe de spus aici, am întâlnit oameni care după ce îi ajuţi te trezeşti bârfit sau chiar jignit în grupul lui de prieteni, deoarece se conformează părerilor celorlalţi. Oamenilor le e frică să nu se conformeze. Preferă să fie obedienţi, în cele mai multe cazuri aceşti oameni ajung să facă compromisuri tot mai mari pentru superiorii lor şi asta pentru că nu mai se pot elibera din lanţurile conformismului. Societatea este într-un moment critic, de criză şi nu pe plan economic, ci pe plan spiritual şi afectiv. Cât de curând vor dispărea şi acei oameni care încâ mai cred în altruism, în ajutorarea celor cu nevoi şi vor rămâne doar roboţeii! Vasile Conta spunea că cel mai mare monument al civilizaţiei este ALTRUISMUL. Am să închei cu o altă maximă a lui Stanislaw Jerzy Lec: "Fii altruist, respectă egoismul altora.

2 comentarii:

  1. iti scrisesem un ditai comentariul dar mi-a iesit cablul de net pffff oricum ideea era ca "I believe that you measure yourself by the people that measure themselves by you" asa ca ignora mediocritatea si astia care mai suntem liberi cel putin spiritual mai avem o sansa sa schimbab ceva cel putin putem face din asta un scop ALTRUIST :))) join the light side

    RăspundețiȘtergere
  2. da, ar trebui să de unim într-o sectă :)) şi să îi corupem şi pe ceilalţi să fie oameni, nu animale:D

    RăspundețiȘtergere