Powered By Blogger

luni, 28 martie 2011

Tricolorii, "ucişi" de Bosnia


Echipa naţională de fotbal a României a susţinut pe 26 martie un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European 2012 împotriva Bosniei.
Înaintea meciului atmosfera în cadrul echipei nu a fost nici pe departe cea aşteptată. Jucătorii au arătat o imagine poate prea formală, fiind rezervaţi în declaraţii. Pe chipul lor nu se citea victoria, ci mai degrabă neîncrederea în forţele proprii. Fanii echipei naţionale erau de asemenea circumspecţi, majoritatea a declarat că nu aşteaptă schimbări majore în joc faţă de ultimele dispute din calificări soldate cu rezultate mai mult decât modeste. La meciul cu Franţa ne-am bucurat că am scăpat doar cu un 0-2, iar acum urma meciul cu Bosnia, ultimul care ne-ar fi putut ţine în lupta pentru o calificare care la prima vedere părea accesibilă.
Stadionul din Zenica a fost arhiplin,iar suporterii bosniaci au făcut spectacol încă dinaintea meciului. Meciul a început cu o dominare teritorială a bosniacilor, care au pus stăpânire pe joc încă din primele minute, fără a-şi crea mari ocazii.
Tactica defensivă impusă de Răzvan Lucescu nu a dat rezultate, jocul tricolorilor fiind pe alocuri jenant. Am stat din nou la mica ciupeală, iar golul frumos al lui Marica din minutul 29 părea să ducă la un rezultat bun, însă atitudinea jucătorilor a fost total contrară aşteptărilor, singura lor preocupare fiind să apere rezultatul. La paauză a fost 1-0 pentru România, iar repriza a 2a se anunţa foarte interesantă. Toată lumea se aştepta la o dăruire din partea românilor, însă din păcate atitudinea a fost lamentabilă, mai mult decât atât condiţia fizică a fost la nivelul unei echipe de divizia B din România. Rezultatul final a fost echitabil 2-1 pentru echipa mai bună şi anume Bosnia.
Ai noştri au reuşit încă odată o contraperformanţă, iar cel mai supărător nu e neapărat rezultatul cu Bosnia, ci întreaga evoluţie a tricolorilor în ultimii trei ani.
În concluzie, România a mai ratat o calificare la un turneu final, iar singurul lucru care trebuie făcut e reconstrucţia totală a echipei. Mai îngrijorător este faptul că nu prea mai sunt jucători de valoare din care să alcătuim o echipă naţională cât de cât competitivă.
* Într-o ţară unde se pune baza pe "nepotisme" e foarte greu să faci performanţă la nivel de echipă naţională. Oare vom mai ajunge în top 10 fotbalului mondial?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu