Powered By Blogger

marți, 22 noiembrie 2011

Viaţa de cartier


Azi după cursuri m-am aşezat în pat, iar un coleg de-al meu asculta o melodie de la bug mafia. În melodia respectivă era vorba despre cât de bine e să fii borfaş,să îi tragi pe toţi în ţeapă şi să fii tu cel mai tare. De asemenea punea mult accent pe cei care au plecat de jos şi au ajuns să aibă mulţi bani. De la acest aspect mi-a zburat gândul la faptul că această presupusă viaţă de cartier este înţeleasă greşit de majoritatea oamenilor iar melodiile de la BUG MAFIA dacă sunt percepute greşit pot produce efecte negative celor care ascultă.
În prima parte am să mă rezum la cei care interpretează greşit viaţa de cartier.Aceştia sunt împărţiţi pe mai multe categorii: Cei de vârsta a 3-a, care atunci când văd câţiva tineri stând la bordura din spatele blocului îi fac vagabonzi. A 2-a categorie sunt cei de vârsta a II-a care de-asemenea îi transformă automat în borfaşi de cartier şi îi consideră un potenţial pericol pentru copiii lor preţioşi, inteligenţi şi devreme acasă. Totodată, la categoria "vârsta a II-a se mai află şi cei care se regăsesc în tinerii din spatele blocului, iar atunci când îi văd le mai pun câte o întrebare, îi mai întreabă de "sănătate" etc. Cea de-a 3-a categorie este cea a adolescenţilor răsfăţaţi excesiv care judecă pe cei care mai stau la o caterincă după miezul nopţii cu fundul pe bordură pentru că de cele mai multe ori nu îşi permit să bea un suculeţ în clubuleţe de fiţe.
Ce vreau să subliniez este că oamenii judecă prea uşor pe semenii lor fără să aibă nici măcar un argument, de aici problema se răsfrânge către bârfele negative care răspândesc cu viteza luminii rezultând o imagine negativă.Totodată sunt cazuri când aşa-zişii borfaşi încearcă să le arate că sunt oameni normali, la fel de "speciali" precum copiii lor şi sar în ajutorul vecinilor din cartier. Însă, de multe ori aceştia uită repede faptul că au fost ajutaţi, iar la prima ocazie când aud puţină gălăgie sună la poliţie pentru a îi "pedepsi" pe rău-făcători.
Cu partea a IIa - Hip-hopul şi efectele sale voi reveni cât de curând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu